top of page

Atelier NEST

Bijgewerkt op: 25 jan. 2019

Wanneer ik het woord 'uniek' gebruik, verwijs ik op één of andere wijze naar deze plek. Elk item op de website dat bewerkt of (zelf)gemaakt werd, is hier de revue gepasseerd.


Heel vaak zijn tweedehands babyartikelen nog in prima staat. Als meubeltjes toch gebruiksschade hebben opgelopen, is dat meestal in het lakwerk. Kort opschuren en herverven (in een kleur naar keuze) is dan de boodschap. Maar soms heeft een kinderstoel flink wat stoten te verduren gekregen. Of verraden kleine tandafdrukjes dat de vorige parkeigenaar een liefhebber was van beukenhout. Dan komt er wat meer oplapwerk bij te kijk.

Maar de leukste uitdaging is zonder twijfel het herbestemmen van stukken die in hun huidige staat niet meer voldoen. Zo kan je heel bijzondere producten terug een nieuw leven geven. Van een doorgezeten schommelstoel een zalig borstvoedingsplekje maken. Een kapot wiegje in ere herstellen. Of de kleerkast van je grootmoeder die 4 generaties later terug staat te blinken op de kamer van je kleuter. Door greepjes te veranderen, de oude vernis te verwijderen en wat kleine aanpassingen kan je een compleet andere look creëren zonder de charme van het authentieke stuk te verliezen. Dan wordt het ... uniek.


Dus in plaats van een park uit te kiezen in een grote winkelketen, kan je misschien eens bij familie op zolder gaan rommelen. De herinneringen en verhalen van tante Simonne krijg je er gratis bij! En de rest doen wij.


Naast het feit dat je op die manier een baby-uitzet verzamelt met veel meer karakter, maak je uiteraard ook een duurzame keuze! En voor de prijs moet je't ook al niet laten...

Tip:

Geen leuke erfenissen op zolder? Kijk eens online of op rommelmarkjes!


129 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page